Soliga dagar

Hej vänner! 

Hur har ni det? Här har det varit fantastiska dagar den senaste veckan, nästan 17 grader varmt i solen, rentav lite känsla av försommar. Vi flyttade ut fler stolar och bord till uteserveringen, som tur är har vi solsken på altanen större delen av våra öppettider så det blev snabbt fullt av besökare, härligt! Bullarna och kaffet gick åt som smör så nu har Bittis och jag fått fylla på vårt förråd av godsaker under veckan inför helgen. 

Vi har även köpte några fler filtar att ha runt benen när man sitter ute, särskilt byns pigga gamla damer brukar fråga efter filtar. Dessutom märkte vi att det blev väldigt varmt för hundar som följde med sina matte och husse, självklart får de följa med till vårt cafe, varken jag eller Bittis skulle vilja att någon lämnade sin hund i bilen, särskilt inte varma dagar när de snabbt kan bli överhettade. Dock verkade det bli rätt varmt för hundarna även på altanen efter en längre stund. Då vi inte har plats för fler stora växter som skulle ge skugga, kom vi på att vi istället ska investera i silverduk för hundar. Kunderna ska både kunna låna och köpa med dem hem sen, fiffigt va! Silverduk är alltså en supersmart grej som reflekterar bort solstrålarna och därmed sänker temperaturen. 

Vi är rätt nöjda över idén må jag säga, haha. Det är båda en praktiskt, omtänksam och säljbar produkt, vilket går fint ihop med vår grundidé om Gotlandsbeardisar – det ska vara välkomnande för alla utan att ruinera någon. Vi har ju själva levt större delen av våra vuxna liv under ganska knappa förhållanden, så vi älskar att kunna ge andra den lyx vi själva oftast bara kunde drömma om innan vi koma igång med det här. Och att kunna ge sin kära vovve skydd är ett utmärkt exempel på detta, man ska inte behöva köpa det av oss för att kunna sitta ute i solen och fika, nej nej, det ska vara njutningsfullt för både matte/husse och vovven! Hundarna ska ju inte behöva lida för om deras matte/husse inte har råd, inte hos oss och så länge vi får bestämma. 

Förresten, nu glömde jag ju nästan bort att säga det, det gick strålande med vårmarknaden i höstas! Otroligt kul och alla verkade nöjda så vi har redan bestämt oss för att satsa på vårmarknad nästa år igen.

Hörs! /Magdalena

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *