Vårmarknad

Hejsan! 

Nu laddar vi inför påsken och våren! Minns ni att jag drömde för ungefär ett år sedan om att ha en vårmarknad? Hur som helst, så har vi gjort slag i saken i år, vilket är väldigt roligt och även lite av ett pusslande. De senaste månaderna har vi mailat fram och tillbaka med de andra butikerna och restaurangverksamheterna här i området och gemensamt kommit fram till datum, annonsering, med mera, med mera. Under påskveckan går det hela av stapeln. 

De av oss som har möjlighet kommer att sälja sina varor i stånd utanför butikerna och de med uteservering kommer att utöka dem och erbjuda infravärme och extra filtar. Såhär i coronatider passar ju vårmarknad delvis utomhus extra bra då det blir en naturlig rörelse bland besökarna som går från ställe till ställe så man kan anpassa antalet besökare per butik och resturang eller café.

Vi har till och med fått eleverna från den musikklasserna på gymnasiet att köra en repertoar under marknaden, i tre olika grupper på olika platser kommer de att framföra härliga klassiker som Uti vår hage, Vintern rasat, Sköna maj välkommen och Vårvindar friska. Ser massor fram emot det! 

Älskar när lokalsamhället går ihop såhär i ett gemensamt event som både generar inkomster för oss företagare i området och framförallt skapar grannsämja och goda relationer. Kul att träffa fler kunder och skapa en samhörighet knuten till området och oss som verkar här. Dessutom kommer en clown med ballonger och ansiktsfärg till de minsta (eller vuxna också såklart om de önskar!). Sist men inte minst har vi även en insamling till cancerfonden, känns bra i hjärtat att kunna bidra.

För vår del nu är det mest en del praktiska saker att fixa innan dess, främst ska vi ta bort färg från möbler, har hittat ett perfekt verktyg som ska gå snabbt, vara enkelt att använda och dessutom är miljövänligt. Planen är att få bort den flagnande färgen från en del fönster och från trappan och sedan måla på ett nytt lager, vi har beställt en underbar lindgrön färg jag som kommer bli helt rätt ihop med vårens grönska. 

Man lär sig sannerligen mycket av att vara egenföretagare så här! Inte bara att baka kakor hela dagars som en del tycks tro, haha nej tvärtom, men får vara lite allt i allo och kunna ditten och dattan om både ekonomi, marknadsföring, renovering – för att nämna några områden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *